Locaties en openingstijden

Home/Locaties en openingstijden
Locaties en openingstijden2020-07-02T16:08:30+02:00

Atalmedial is werkzaam in de regio’s Amsterdam, Amstelland, Kennemerland, Alphen aan de Rijn, Leiden, Leiderdorp en Flevoland. Ook in deze tijd van het coronavirus kunt u bij ons terecht voor de diagnostiek die nodig is. Uw veiligheid en die van onze medewerkers is voor ons van groot belang. Daarom werken we met verschillende soorten locaties om zoveel als mogelijk verdere besmetting te minimaliseren. Afhankelijk van het oordeel van uw huisarts wordt u doorverwezen naar een van onze Laag Risico Locaties of Verhoogd Risico Locaties.

Veel van onze Laag Risico Locaties zijn inmiddels opgenomen in ons online afsprakensysteem en het aantal locaties breiden we nog steeds uit. De beschikbare afnamelocaties verschijnen direct in ons online afsprakensysteem.

Op de ziekenhuislocaties van Spaarne Gasthuis, Alrijne Zorggroep en Ziekenhuis Amstelland kunnen patiënten ALLEEN OP AFSPRAAK terecht.

Bloedafname op afspraak op Laag Risico Locaties2020-08-10T09:07:52+02:00

Voor bloedafname of het inleveren van materialen of voor functieonderzoeken kunt u een afspraak maken op een van onderstaande locaties. Hiermee houden we het aantal mensen in de wachtruimte beperkt om de vereiste 1,5 meter afstand te kunnen borgen.

Maak hier uw afspraak

Ga naar het online afsprakensysteem om uw afspraak te maken. Nadat u uw afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een bevestigingsmail.

Voor uw veiligheid en die van anderen, kunt u NIET bij ons op afspraak komen indien u:

 • corona-gerelateerde klachten heeft, of
 • een gezinslid of huisgenoot heeft die in de afgelopen 14 dagen is getest op corona met een positief testresultaat en er nog geen 14 dagen zijn verstreken sinds uw gezinslid of huisgenoot weer uit isolatie mocht.

U heeft corona-gerelateerde klachten wanneer u op één van deze drie vragen JA antwoordt:

  1. Heeft u koorts? of
  2. Heeft u luchtwegklachten (hoesten en/of kortademigheid) of
  3. Heeft u recent ontstane buikklachten zoals misselijkheid, braken en/of diarree

Let op: In deze gevallen, kunt u zonder afspraak terecht op een van onze Verhoogd Risico Locaties waar wordt gewerkt met speciale beschermingsmiddelen.

Waar kan ik op afspraak terecht?

Veel van onze locaties zijn inmiddels opgenomen in ons online afsprakensysteem en het aantal locaties breiden we nog steeds uit. De beschikbare afnamelocaties verschijnen direct in ons online afsprakensysteem. Om een overzicht te zien van de locaties waar u terecht kan, kunt u de locatielijst raadplegen.

Kan ik voor alle onderzoeken overal terecht?

Nee, dit hangt van het soort onderzoek af. Uw arts heeft u een aanvraagformulier meegegeven. Op sommige formulieren staat extra informatie over de locatie waar u terechtkunt en de voorbereiding, lees uw formulier daarom zorgvuldig om te weten of u een afspraak kunt maken.

Let op: voor bepaalde onderzoeken (spermaonderzoek, synacthen, dysmorfe erytrocyten, lactose tolerantie test en H2-ademtesten) kunt u geen afspraak online maken. Meer informatie krijgt u van uw (huis)arts en/of kunt u lezen in de informatiefolders van de betreffende onderzoeken.

Hoe laat verwachten wij u?

 • Wij verwachten u op het tijdstip van de afspraak. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om op tijd te verschijnen, kom niet te laat maar ook niet te vroeg.
 • Als u te vroeg bent, blijft u dan nog even in de auto of indien mogelijk buiten wachten. Wanneer u 5 minuten voor tijd naar binnen gaat is dat ruim voldoende.
 • Heeft u een afspraak en krijgt u onverhoopt corona-gerelateerde klachten (koorts en/of luchtwegklachten en/of recent ontstane buikklachten zoals misselijkheid, braken en/of diarree) dan moet u ons bellen om de afspraak te verplaatsen naar één van onze speciale afnamelocaties. Neem dan contact op met ons klantcontactcentrum op T 088 0037 735.

Denkt u aan onze huisregels?

Voor uw veiligheid en die van anderen, vragen wij u de volgende huisregels in acht te nemen:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Ga alleen de wachtkamer in, tenzij het noodzakelijk is dat er iemand bij u is.
 • Er mag maximaal één patiënt per prikkamer naar binnen.
 • Wij schudden geen handen.
 • Kijk tijdens de bloedafname de andere kant op.
Bloedafname zonder afspraak op Laag Risico Locaties2020-08-10T09:07:59+02:00

Op alle locaties van deze locatielijst kunt u zonder afspraak terecht op de daar vermelde tijden. Met het maken van een afspraak, vermindert u de kans op een lange wachttijd. Op de groen gemarkeerde afnamelocaties kunt u op afspraak terecht.

Welke locaties open zijn, kan per dag verschillen.

Controleer daarom vlak voor uw bezoek altijd onze website. 

Voor uw veiligheid en die van anderen, kunt u NIET op een Laag Risico Locatie terecht indien u:

 • corona-gerelateerde klachten heeft, of

 • een gezinslid of huisgenoot heeft die in de afgelopen 14 dagen is getest op corona met een positief testresultaat en er nog geen 14 dagen zijn verstreken sinds uw gezinslid of huisgenoot weer uit isolatie mocht.

U heeft corona-gerelateerde klachten wanneer u op één van deze drie vragen JA antwoordt:

  1. Heeft u koorts, of

  2. Heeft u luchtwegklachten (hoesten en/of kortademigheid), of

  3. Heeft u recent ontstane buikklachten zoals misselijkheid, braken en/of diarree?

Let op: In deze gevallen, kunt u zonder afspraak terecht op een van onze Verhoogd Risico Locaties waar wordt gewerkt met speciale beschermingsmiddelen.

Bloedafname Verhoogd Risico Locaties2020-07-21T12:45:36+02:00

Bij de Verhoogd Risico Locaties kunt u zonder afspraak terecht als u corona-gerelateerde klachten heeft.

U heeft corona-gerelateerde klachten wanneer u op één van deze drie vragen JA antwoordt:

  1. Heeft u koorts? of
  2. Heeft u luchtwegklachten (hoesten en/of kortademigheid) of
  3. Heeft u recent ontstane buikklachten zoals misselijkheid, braken en/of diarree

Bent u door uw huisarts doorverwezen naar een van onze Verhoogd Risico Locaties kunt u op onderstaande locaties terecht op de aangegeven tijden.

Op deze locaties wordt door onze medewerkers bloedafname verzorgd met gebruikmaking van extra beschermende middelen. Dit is voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Onze medewerkers kunnen er op deze manier voor zorgen dat de benodigde zorg blijvend geleverd kan worden.

Heemstede

 • Händellaan 2 (2102 CW) Heemstede (Spaarne Gasthuis)
 • maandag en donderdag tussen 13.30 – 15.30 uur.
 • Bij deze locatie zijn er twee ingangen; één voor de Laag Risico Locatie en één voor de Hoog Risico Locatie. Let goed op waar u naar binnen moet.
 • Indien u geen enkele mogelijkheid heeft om uw aanvraag te printen, dan kunt u bij uitzondering tijdelijk met een digitale aanvraag met ZD-ordernummer terecht op deze locatie.
  LET OP: deze uitzondering om langs te komen met het ZD-ordernummer geldt niet voor aanvragen voor medische microbiologie. Hier kunnen wij u alleen helpen met een geprint loopbriefje

Amsterdam

 • Louwesweg 6 (1066 EC) Amsterdam (Slotervaartziekenhuis)
 • maandag, woensdag en vrijdag tussen 12.30 – 16.00 uur.
 • LET OP:
  • Ingang alleen via ingang Spoedeisende Hulp
   (niet via de hoofdingang)
  • Parkeren uitsluitend op het parkeerterrein voor de ingang van de Spoedeisende Hulp
   (niet in de parkeergarage).

Tip: indien u in routeplanner “Louwesweg 6” invult, komt u vanzelf uit op de juiste parkeerplaats en ingang.

Lelystad

 • Stadhuisstraat 60 (8232 VC) Lelystad
 • dinsdag en donderdag tussen 15.00 – 16.30.

Indien u geen enkele mogelijkheid heeft om uw aanvraag te printen, dan kunt u bij uitzondering tijdelijk met een digitale aanvraag met ZD-ordernummer terecht op deze locatie.
LET OP: deze uitzondering om langs te komen met het ZD-ordernummer geldt niet voor aanvragen voor medische microbiologie. Hier kunnen wij u alleen helpen met een geprint loopbriefje.