Op 23 januari 2020 was Atalmedial een van de 317 organisaties die deelnam aan de zesde editie van ‘JINC Baas van Morgen’. Peter Kamsteeg, lid raad van bestuur Atalmedial, stond voor een dag zijn stoel af aan Efekan en Ibrahim, leerlingen van groep acht van de Narcis-Querido-school uit Amsterdam.

Een spannende en informatieve dag

De twee jonge bazen beleefden een spannende dag: ze werden allereerst op school opgehaald om vervolgens te worden ontvangen op het Atalmedial-hoofdkantoor in de Jan Tooropstraat. Daar konden ze meteen aansluiten bij een introductiebijeenkomst, die georganiseerd was voor VMBO-leerlingen die voor hun profielkeuze staan. Na de rondleiding door het pand en uitleg over de verschillende afdelingen zoals I&A, P&O en Finance, keken alle VMBO-leerlingen en de bazen van morgen mee op de bloedafnamelocatie die zich in hetzelfde gebouw bevindt als het hoofkantoor. Ook konden leerlingen en bazen oefenen op de zogenaamde ‘dummy’-arm om zelf te leren prikken. Afsluitend werd een quiz gehouden over alle informatie die verteld was: beide ‘bazen van morgen’ versloegen daarbij met hun 11 jaar de oudere leerlingen!

In alle commotie waren Efekan en Ibrahim ‘s ochtends vergeten om hun lunchpakket mee te nemen, dus werd er op weg naar het centraal laboratorium van Atalmedial in Amsterdam even gestopt om de inwendige mens te versterken.

Op het centraal laboratorium werden de bazen van morgen rondgeleid door Lolita Hooglugt, manager laboratorium en kregen ze een ‘kijkje in de keuken van een diagnostisch lab’. Ze kregen antwoord op vragen als: Wat gebeurt er met bloed dat Atalmedial afneemt in haar afnamelocaties en waarop wordt dat bloed onderzocht?