Van patiënten krijgen we de vraag of, tijdens de coronaperiode, nog gewoon bloed wordt afgenomen door Atalmedial. Hieronder informeren wij u hierover.

Op afspraak terecht bij Atalmedial

Voor bloedafname, het inleveren van materialen of voor functieonderzoeken wordt u verzocht een afspraak te maken op een van onze afnamelocaties. Hiermee houden we het aantal mensen in de wachtruimte beperkt om de vereiste 1,5 meter afstand te kunnen borgen.

Lees meer.

Afnamelocatie op de Jan Tooropstraat vanaf 17 oktober ook op zaterdag open (m.u.v. trombosezorgpatiënten)

Vanaf zaterdag 17 oktober is het mogelijk om ook op zaterdagochtend op afspraak langs te komen op de afnamelocatie op de Jan Tooropstraat. U kunt dan op zaterdag terecht voor bloedafname en om materiaal in te leveren. Trombosezorgpatiënten kunnen op deze dag niet terecht voor het bepalen van hun INR-waarde. De poli zal haar deuren van 08.00 t/m 12.00 uur openen voor patiënten die een afspraak maken met behulp van ons online afsprakensysteem.

In eerste instantie is er sprake van een proefperiode van drie maanden. Hierna zal worden geëvalueerd of de afnamelocatie op de Jan Tooropstraat ook na de proefperiode nog op zaterdagen open zal zijn en of er eventueel ook andere locaties op zaterdag open zullen gaan.

Waar kan ik voor bloedafname terecht tijdens de coronaperiode?

Ook in deze tijd van het coronavirus kunt u bij ons terecht voor de diagnostiek en trombosezorg die nodig is.

Uw veiligheid en die van onze medewerkers is voor ons van groot belang. Daarom werken we met verschillende soorten locaties om zoveel als mogelijk verdere besmetting te minimaliseren.

Afhankelijk van het oordeel van uw behandelend arts of verloskundige wordt u doorverwezen naar een van onze:

 • Laag Risico Locaties (voor niet-corona-verdachte patiënten)
  Conform de RIVM-richtlijnen dragen onze afnamemedewerkers op deze locaties geen mondkapjes of ander persoonlijke beschermingsmiddelen. 
 • Verhoogd Risico Locaties (uitsluitend voor corona-verdachte patiënten, bewezen corona-positieve patiënten of patiënten die een bewezen corona-positieve huisgenoot hebben)
  Conform de RIVM-richtlijnen dragen onze afnamemedewerkers op deze locaties mondkapjes, handschoenen, labjas en een spatbril

Kijk op Locaties en openingstijden voor de adressen en openingstijden van deze locaties.

Welke locaties open zijn, kan per dag verschillen. Controleer daarom vlak voor uw bezoek altijd onze website.

Waar moet ik op letten bij mijn bezoek in verband met het coronavirus?

Op de verschillende afnamelocaties zijn maatregelen getroffen om het mogelijk te maken minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bij iedere locatie staat op een poster vermeld hoeveel  mensen maximaal tegelijk in de wachtkamer mogen plaatsnemen. Dit kan betekenen dat u buiten moet wachten. Wij vragen hiervoor uw medewerking en begrip.

Daarnaast zijn  – ten behoeve van uw en andermans veiligheid – de volgende huisregels belangrijk:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Ga alleen de wachtkamer in, tenzij het noodzakelijk is dat er iemand bij u is
 • Er mag maximaal één patiënt per prikkamer naar binnen
 • Wij schudden geen handen
 • Kijk tijdens de bloedafname de andere kant op

Het inleveren van materiaal tijdens de coronaperiode

Vanwege het coronavirus zijn er in het proces om materiaal in te leveren een aantal aanpassingen gemaakt. Hieronder is te lezen welke aanpassingen dat zijn:

 • In het Alrijne Zorggroep, locatie Alphen aan den Rijn, kan de komende periode geen sperma ingeleverd worden voor een spermaonderzoek na vasectomie.

Huisbezoeken

Indien het voor u niet mogelijk is om naar een van onze locaties te komen voor bloedafname, kan door uw behandelend arts of verloskundige een huisbezoek worden aangevraagd. Een bloedafname aan huis kan alleen op medische indicatie van uw behandelend arts of verloskundige. Uw veiligheid en die van onze medewerkers is voor ons van groot belang. Merkt u dat u op de dag van het huisbezoek toch klachten heeft, stel dan de volgende vragen:

 • Heeft u koorts? of
 • Heeft u luchtwegklachten (hoesten en/of kortademigheid)? of
 • Heeft u recent ontstane buikklachten zoals misselijkheid, braken en/of diarree?

Als u één of meerdere van deze klachten heeft, neem dan telefonisch contact op met ons klantcontactcentrum op

T 088 0037 735 (bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur )

Heeft u algemene vragen over het coronavirus?

Er is een publieksinformatienummer T 0800 1351 waar u met vragen over het coronavirus terecht kunt. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar T +312 0205 1351.

Veel informatie is ook te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.