Atalmedial behaalt ISO-certificering

 

Atalmedial is door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd op basis van de internationale normen ISO-15189 (Medische laboratoria - bijzondere eisen voor kwaliteit en competentie) en de ISO-22870 (Point of Care Testing/POCT). Deze accreditatie is van toepassing op het gehele laboratoriumpakket, de POCT en de Trombosezorg inclusief de preanalyse verzorgd door de afnamedienst. Dit betekent dat Atalmedial voldoet aan de internationale normen die gesteld worden aan de kwaliteit en professionaliteit van handelen binnen de medische laboratoria. 

In het kader van deze accreditatie zal Atalmedial elk jaar opnieuw gecontroleerd worden door een team van de Raad van Accreditatie om te garanderen dat de kwaliteit en professionaliteit binnen de organisatie onveranderd hoog blijft.


Deze accreditatie ondersteunt het beleid van Atalmedial van continue verbetering in dienstverlening en kwaliteit van zorg samen met haar aanvragers en (samenwerkings)partners.

 

Voor Claudia Pronk-Admiraal, voorzitter Raad van Bestuur Atalmedial, is het behalen van de certificering een belangrijke mijlpaal: “Het nieuwe jaar hebben wij als Atalmedial niet mooier kunnen beginnen. Deze accreditatie toont aan dat onze organisatie staat voor kwaliteit van zorg en dienstverlening en wij volgens de internationaal gestelde richtlijnen en nationaal ontwikkelde veldnormen werken. Wij zijn trots dat we vier bestaande CCKL-systemen hebben omgebouwd tot één nieuwe ISO-accreditatie. Een project dat al in 2013 was gestart vanaf de fusie en samenvoegingen van de verschillende laboratoria waaruit Atalmedial is ontstaan. Een mooie prestatie terwijl de ‘winkel gewoon open was tijdens de verbouwing’.”

 

De ISO-accreditatie is op 16 december 2015 verleend onder nummer M-295.  


Raadpleeg de website van de Raad van Accreditatie www.RvA.nl voor meer informatie en de gedetailleerde scope.