Continuïteit laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg gewaarborgd

Op 1 maart 2018 is Atalmedial een samenwerking aangegaan met de MC Groep. Atalmedial heeft daarbij de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg overgenomen. In verband met recente berichtgeving over de financiële stand van zaken bij de IJsselmeerziekenhuizen en het MC Slotervaart, informeren wij kort over de positie van Atalmedial en de continuïteit van onze dienstverlening.

Atalmedial is een zelfstandige organisatie. De overname van de laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg van de ziekenhuizen van de MC Groep heeft hier niets aan veranderd. De ziekenhuizen binnen de MC Groep zijn klant van Atalmedial, zoals meer aan ons gelieerde ziekenhuizen. Ook in de huidige situatie blijft Atalmedial instaan voor 24-uurs diagnostiek. Daarnaast kunnen patiënten dankzij het uitgebreide netwerk aan afnamelocaties nog steeds in het gehele verzorgingsgebied van Atalmedial terecht voor bloedafname, voor zowel laboratoriumdiagnostiek als trombosezorg. 

Ondertussen is Atalmedial volop bezig met het vervolmaken van de laboratoriumdiagnostiek volgens het centraal - decentraal principe. In dat kader ontwikkelt Atalmedial een volledig gerobotiseerd laboratorium in Amsterdam. Dit nieuwe ultramoderne centraal laboratorium van Atalmedial verwerkt een hoog volume aan analyses in klinische chemie. Tevens biedt Atalmedial vanuit haar centrale laboratorium medische microbiologische diagnostiek aan. 

Atalmedial zet haar eigen koers voort, waarbij de kwaliteit van de geleverde diensten voorop staat. De ISO-accreditatie van Atalmedial is van toepassing op het gehele laboratoriumproces en de trombosezorg.