Kwaliteit en accreditatie

Atalmedial stelt zich ten doel zorgverleners en patiënten medische diagnostiek te bieden op een toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige en efficiënte wijze, tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten. Een goed functionerend kwaliteitssysteem is essentieel bij het streven naar een optimale dienstverlening aan aanvragers en patiënten/cliënten. 

Het kwaliteitssysteem van Atalmedial is gebaseerd op de internationale normen ISO-15189 (Medische laboratoria - bijzondere eisen voor kwaliteit en competentie) en de ISO-22870 (Point of Care Testing/POCT). Deze accreditatie is van toepassing op het gehele laboratoriumpakket, de POCT en de Trombosezorg inclusief de preanalyse verzorgd door de Afnamedienst. Dit betekent dat Atalmedial voldoet aan de internationale normen die gesteld worden aan de kwaliteit en professionaliteit van handelen binnen de medische laboratoria.

In het kader van deze accreditatie zal Atalmedial elk jaar opnieuw gecontroleerd worden door een auditteam van de Raad voor Accreditatie om te garanderen dat de kwaliteit en professionaliteit binnen de organisatie onveranderd hoog blijft.

Deze accreditatie ondersteunt het beleid van Atalmedial van continue verbetering in dienstverlening en kwaliteit van zorg samen met haar aanvragers en (samenwerkings)partners.  

De ISO-accreditatie is op 16 december 2015 verleend onder nummer M-295.  

Raadpleeg de website van de Raad voor Accreditatie www.RvA.nl voor meer informatie en de gedetailleerde scope.