Fijne werktijden, en afwisselend werk, geen dag is hetzelfde

Christa Hart, medewerker afnamedienst

Van oorsprong ben ik verpleegkundige. Ik heb 20 jaar met veel plezier in de psychiatrie gewerkt. Daarna had ik behoefte aan een switch maar ik wilde wel in de zorgsector blijven werken. Vijf jaar geleden solliciteerde ik bij Atalmedial en na een prettig gesprek waarin duidelijke informatie werd gegeven over de functie van medewerker afnamedienst  werd ik aangenomen.

De inwerkperiode was een maand. Ik kreeg een interne opleiding waarbij ik de bloedafname via venapunctie en vingerprik heb geleerd. Verder werd alles uitgelegd over de trombosezorg en allerlei procedures.

Na deze maand kon ik zelfstandig op pad. Ik verricht bloedafname voor laboratoriumonderzoek. En bij de trombosezorg patiënten de vingerprik. Daarbij vraag ik naar bijzonderheden die van belang zijn voor de dosering van antistollingsmedicatie die zij in moeten nemen. Ik ben heerlijk veel buiten en fysiek veel in beweging. Het is heel zelfstandig werk. Je komt overal en nergens. Zowel in verzorgings- en verpleeghuizen als bij patiënten thuis. Elke dag is anders. Je ontmoet allemaal verschillende mensen in verschillende situaties. Kwetsbare mensen, voor ieder heb ik een kort praatje, en dan weer door naar de volgende patiënt. Het is leuk om de trombosezorg patiënten door de jaren heen te volgen, je ziet ze steeds terug. Elke patiënt is anders en het is leuk om daarop te anticiperen.

Ik heb fijne werktijden, ik start vroeg, om 8.00 uur prik ik de eerste patiënt, halverwege de middag ben ik klaar en dat is fijn in combinatie met mijn gezin. Ik rijd overal naartoe in de bedrijfsauto van Atalmedial. We werken nu helemaal digitaal. De patiënten die geprikt moeten worden met daarbij de routeplanning krijg ik elke dag binnen via mijn mobiele telefoon.

Ik heb hele leuke collega’s, we werken goed samen, helpen elkaar als het druk is, en af en toe doen we wat gezelligs met elkaar.
Tevoren dacht ik tijdelijk te gaan werken bij Atalmedial, maar het bevalt zo goed dat ik er nog steeds werk!”

De onderlinge sfeer met collega’s is goed, en er zijn mogelijkheden om mezelf verder te specialiseren

Rose Threadgold, analist klinisch chemisch laboratorium

Ik ben mijn loopbaan gestart als Verzorgende IG maar na een aantal jaar kwam ik er achter dat ik niet blij werd van dit beroep. Ik besloot daarom door te gaan leren en de opleiding MLO klinische chemie te gaan volgen. Dit diploma heb ik in 2018 behaald.

Bij mijn vorige werkgever kon mijn tijdelijke contract niet verlengd worden omdat er twee laboratoria werden samengevoegd. Na mijn sollicitatie bij Atalmedial werd ik al snel uitgenodigd. Ik had een leuk gesprek en een week later werd ik al gebeld dat ik was aangenomen. Alles is zeer snel in werking gezet zodat ik ook kort daarna al kon beginnen. Ik heb inmiddels een vast contract gekregen.

Mijn werkzaamheden bestaan uit het opstarten en onderhouden van de diverse apparaten op het laboratorium. Het technische aspect spreekt me aan. Het is soms net een puzzel die je moet oplossen om tot het juiste resultaat te komen. Verder handel ik alarmwaarden af en confirmeer ik patiënten resultaten. Het is belangrijk dat de uitslagen van het onderzoek correct zijn zodat de artsen de juiste beslissingen kunnen nemen voor de behandeling van hun patiënten. Ik vind het leuk werk en het geeft voldoening om hieraan mijn steentje te kunnen bijdragen.

Tijdens de inwerkperiode is er veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat er een vakanalist aanwezig was om uitleg te geven. Daardoor kon ik al vrij snel overal zelfstandig werken en word ik nu ook ingezet voor de (nacht) diensten.

De onderlinge sfeer met de collega’s is goed en met elkaar maken we er wat van. Mijn leidinggevende is fijn, ik merk dat zij haar best doet om alles zo goed mogelijk te regelen voor de analisten. De woon-werkafstand naar mijn dienst locatie is goed te doen en ik kan mijn auto parkeren in de parkeergarage naast het ziekenhuis. Dat is wel zo prettig bij het werken in diensten.