Tarieven laboratoriumonderzoek

Laboratoriumdiagnostiek op aanvraag van uw huisarts valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekering. Dit geldt ook voor onze trombosezorg en zelfmeten. De kosten hiervoor worden volledig vergoed, maar onze zorg gaat wél ten laste van uw eigen risico. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars. 

Iedereen is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Daar hoort een verplicht eigen risico bij. Dit is het bedrag dat u zelf per kalenderjaar moet betalen. Ook in 2019 betaalt iedere Nederlander de eerste 385 euro aan medische kosten zelf. U heeft daarnaast zelf de keuze om dit eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico, tot maximaal 885 euro per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Heeft u uw eigen risico dit jaar al betaald, dan is laboratoriumdiagnostiek, trombosezorg en zelfmeten op verwijzing van uw huisarts kosteloos.

Het tarief van onze diagnostiek en de vergoeding hiervoor is afhankelijk van de afspraken tussen zorgverzekeraars en ons laboratorium. Als maximum voor iedere zorgverzekeraar gelden de tarieven die landelijk zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)Deze maximumtarieven zijn opgenomen in onderstaand overzicht.

De tarieven die voor u gelden zijn dus afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wij raden u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over uw individuele situatie. 

Deze tariefinformatie is onder voorbehoud van wijzigingen en uitsluitend ter indicatie. Derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Download het overzicht met maximumtarieven 2019 ->

Bij enkele bepalingen wordt op basis van bepaalde uitslagen automatisch een vervolgonderzoek gedaan, hiervoor worden meerkosten in rekening gebracht ->