Zelfmeetcentrum

Heeft u een verhoogde kans op trombose?

Gebruikt u antistollingsmiddelen? Atalmedial Trombosezorg wijst u graag op de voordelen van 'Zelf meten'. Voor een groot aantal van onze patiënten bestaat de mogelijkheid om zelf de INR (stollingswaarden) te meten.

Bekijk de informatiefilm op Youtube:

Wat zijn de voordelen?

Vrijheid
U prikt zelf, dan hoeft u niet meer naar een polikliniek of priklocatie.

Betrokkenheid
Uit onderzoek is gebleken dat patiënten die 'zelfmeten', beter inzicht hebben in hun behandeling en daarom beter zijn ingesteld. 

Begeleiding
Via onze website komt u in contact met onze doseeradviseurs of -artsen trombosezorg. Uw doseerkalender is ook online te raadplegen.

Minder belastend
Bloedafname uit de arm is niet meer nodig. U prikt in uw vinger en uit één druppel bloed krijgt u binnen een minuut uw INR-uitslag.

Vakantie
U neemt uw meetapparaat overal mee naar toe. U hoeft niet meer op zoek naar een bloedafnamelocatie in binnen- of buitenland om uw INR te laten bepalen.

Veranderingen
Mocht er iets in uw persoonlijke situatie veranderen, dan kunt u altijd terug naar de reguliere trombosezorg.

Wat heeft u nodig?
Het enige dat u nodig heeft, is een e-mailadres en een computer met internetverbinding om de uitslag via onze website door te geven. Tevens kunt u online uw doseerschema raadplegen.

Kosten
Het zelfmeten valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekering en de kosten hiervoor worden volledig vergoed, maar gaan wél ten laste van uw eigen risico. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars. De kosten worden door Atalmedial Trombosezorg rechtstreeks met uw zorgverzekeraar geregeld, daar hoeft u zelf niets voor te doen. Met elke zorgverzekeraar kunt u afspreken om uw wettelijke eigen risico gespreid te betalen. Neemt u hiervoor ook contact op met uw zorgverzekeraar. 

Voor de exacte kosten voor zelfmeten adviseren wij u om contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Wie kan zich aanmelden voor het zelfmeten?
Per oktober 2016 heeft de Federatie van Nederlandse Trombosediensten (FNT) de richtlijnen aangepast, waardoor iedereen zich hiervoor kan aanmelden. 

Wat moet u doen om te gaan zelfmeten?
Indien u gemotiveerd bent om ook uw eigen INR te gaan meten, kunt u zich aanmelden door het online aanmeldformulier in te vullen. U ontvangt hierna een e-mail met een uitnodiging voor de training om te leren zelfmeten. Deze training bestaat uit twee delen. Tijdens de eerste training leggen wij in het kort uit hoe stolling en antistolling in het lichaam werkt. Tevens zult u leren uit één druppel bloed uw INR te meten. De tweede training is een week later gepland. In de tussenliggende week oefent u elke dag met prikken. Bij de tweede training wordt gekeken hoe het zelfmeten de afgelopen week is gegaan. Daarnaast wordt uitgelegd hoe via het handige online-programma de INR door gegeven hoort te worden om een doseerkalender te ontvangen. Indien beide trainingen succesvol afgerond zijn, ontvangt u uw zelfmeetcertificaat. 

Aanmeldformulier zelfmeten
Is deze persoonlijke training iets voor u? Vul dan het aanmeldformulier in.

Handleiding zelfmeten
Zelfmeters vinden hier de gebruikershandleiding 'Tropaz voor zelfmeters'. 

Hercontroles
Na de training kunt u uw INR gaan meten op de afgesproken datum. U wordt na drie maanden opgeroepen voor een hercontrole. Tijdens deze controles wordt uw meetapparatuur gecontroleerd.

Locaties
De training vindt plaats op onze rolstoeltoegankelijke locatie op de Pieter Calandlaan 101 in Amsterdam.

Voor de controleafspraken kunt u de keuze maken uit de volgende locaties: 

• Haarlem
- Vondellaan 999/2 (Spaarne Gasthuis, locatie Haarlem Noord)

• Hoofddorp
- Markerburg 135 (MC Toolenburg) 

• Amsterdam
- Centrum: Gerard Terborgstraat 44-46 (Medisch Centrum Roelof Hart)
- West: Pieter Calandlaan 101
- Noord: Gentiaanplein 38-40

• Lelystad
- Stadhuisstraat 60

• Almere
- Hospitaalweg 1 (Flevoziekenhuis)

• Dronten
- De Bolder 24 (Gezondheidscentrum De Schans)

Contact
Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u ons op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.30 uur telefonisch bereiken op 088 - 0037 750 of via e-mailadres trombosezorg@atalmedial.nl