Bloedsuikermetercontrole

Bloedsuikermetercontrole voor patiënten

Atalmedial biedt in samenwerking met het Spaarne Gasthuis, de organisatie ZorgBalans en diverse apotheken, de mogelijkheid om de bloedsuikermeter van patiënten te laten controleren tijdens de bloedsuikermetercontroledagen.

Op de bloedsuikermetercontroledagen zijn aanwezig: diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis en ZorgBalans, medewerkers van Atalmedial en van apotheken en diverse fabrikanten van bloedsuikermeters.

Hoe werkt het?

Ter plaatse meet de patiënt zijn/haar bloedsuiker met eigen strips en meter. Hierbij wordt gekeken of goed wordt geprikt en of de meting correct wordt uitgevoerd. De medewerker van Atalmedial neemt tegelijkertijd uit dezelfde vingerprik bloed af en meet hierin het glucose op een laboratoriumanalyzer.
De beide uitslagen worden met elkaar vergeleken.

Indien de uitslagen te veel verschillen, worden beide metingen herhaald. Vervolgens wordt de meter door de medewerker van Atalmedial goedgekeurd of afgekeurd. Als de meter wordt afgekeurd, wordt de patiënt doorverwezen naar de diabetesverpleegkundige of de desbetreffende fabrikant voor een nieuwe meter.

Bloedsuikermetercontroledagen in 2018:

Dinsdag 10 april 2018
van 13:30 - 17.00 uur
Locatie Spaarne Gasthuis Haarlem Noord

Donderdag 15 november 2018
van 10.00 - 14:30 uur
Locatie Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid

Patiënten zijn van harte welkom met hun meter en toebehoren op één van deze dagen. Vooraf aanmelden is niet nodig.